Powiat Wągrowiecki

Menu

Treść

VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej

W sobotę 9 września odbył się  VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej. Gospodarzem tegorocznej edycji był Powiat Pilski. Stało się tak dzięki zwycięstwu w ubiegłym roku Koła Gospodyń Wiejskich „Włościanki” z Białośliwia.

Powiat Wągrowiecki w Pile reprezentowało Koło Gospodyń Wiejskich z Oporzyna. Daniem konkursowym przygotowanym przez panie z Oporzyna była wielkopolska postna zupa grzybowa z lanymi kluseczkami oraz deser CHIA z nasionami szałwii hiszpańskiej i musem truskawkowym jako wielkopolski słodki przysmak. Naszym reprezentantkom kibicował Wicestarosta Michał Piechocki. Stoisko Powiatu Wągrowieckiego odwiedzili też Starosta Pilski Eligiusz Komarowski i Wicestarosta Pilski Stefan Piechocki.

KGW z Oporzyna już po raz czwarty reprezentowało Powiat Wągrowiecki na festiwalu. Warto przypomnieć, iż w 2014 roku w Lipiej Górze KGW Oporzyn zajęło I miejsce i tym samym Powiat Wągrowiecki został organizatorem konkursu, który odbył się w Łeknie w 2015 roku.

    [treść archiwalna]
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
  • VII Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej
    [treść archiwalna]

« wstecz

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka:

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Newsletter

Stopka

Projekt i wykonanie: extranet

Licencja: CC BY 3.0

Rozmiar czcionki

Wersja o wysokim poziomie kontrastu

Przełącz się na widok strony o wysokim kontraście.
Powrót do domyślnej wersji strony zawsze po wybraniu linku 'Graficzna wersja strony' znajdującego się w górnej części witryny.