KGW Kobylec w Wojewódzkim Finale konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki regionów"
W minioną sobotę 7 sierpnia Koło Gospodyń Wiejskich w Kobylcu również reprezentowało Powiat Wągrowiecki i brało udział w Wojewódzkim Finale XX edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki regionów", które odbyło się w gminie Dobra, w powiecie tureckim.
KGW Kobylec wzięło udział w konkursie na potrawę, po raz pierwszy startując w "Smakach Regionów".
- Przygotowałyśmy potrawę wielkopolską, ale typowo po pałucku: zuptówkę i szare kluski z marchwią na gęsto. Nie zdobyłyśmy żadnego wyróżnienia czy nagrody, ale wróciłyśmy bogatsze o wiedzę i doświadczenie - podkreśla Anna Placha, zastępca Przewodniczącej KGW w Kobylcu.
Gratulujemy Paniom udziału!